3 Sjove Selskabslege, Der Kan Sætte Gang I Enhver Fest
Selskabslege plejer at være gode til at sætte gang i festen. Særligt til fester, hvor folk endnu ikke kender hinanden så godt, kan selskabslege være nyttige til at bryde isen. I denne artikel får du en introduktion til 3 selskabslege, der kan praktiseres til de fleste fester.
Hvis du mangler lidt inspiration og ideer til selskabslege, er du kommet til det helt rette sted. Herunder introducerer vi dig nemlig for 3 forskellige selskabslege, som kan praktiseres til samtlige festtyper.
Hvem har gjort hvad?
Til denne leg skal du bruge en masse små lapper papir og et par kuglepenne. Alle festens deltagere skriver en eller to ting, som de har gjort, på et eller to stykker papir. Det er vigtigt, at ingen af de andre til festen på forhånd kender til de historier, som man skriver.
Når alle har skrevet en eller to sedler, samles disse i en hat eller en lille pose, hvorefter festens deltagere skiftevis trækker en seddel, læser denne højt og gætter på, hvem af festens deltagere som står bag. Man kan selv bestemme, om der skal være en straf for at gætte forkert eller en belønning for at gætte rigtigt.
Typisk er dette ikke så vigtigt igen. Legens styrke plejer i stedet at være, at den giver anledning til at fortælle og høre nogle sjove, skøre historier.
2) Margretheskål
En sand klassiker, som altid holder. Stortset alle kan være med til denne leg, da reglerne er så simple, som de er.
Hvis I til festen er over 15 mennesker, bør I overveje at dele jer op i grupper, da +15 mennesker ganske enkelt er for mange til legen.
Hvis du ikke kender legen, kommer der herunder en kort og simpel gennemgang.
I deler jer op i to lige store hold. Hver deltager får udleveret tre-fire små sedler. Herefter skal alle deltagere skrive navnene på tre-fire kendte personer på sedlerne. Det må være alle typer kendisser. Det vigtigste er, at man er relativt sikker på, at festens andre deltagere ved, hvem vedkommende, som man skriver navnet på, er.
Når alle sedlerne er udfyldt, samles disse i en stor skål. Heri blandes de, og så kan legen ellers for alvor begynde.
En deltager fra det ene hold trækker en seddel fra skålen. Deltageren skal ved hjælp af mime-fagter få sit hold til at gætte, hvilket navn der står på sedlen. Når dette lykkes, må deltageren trække en ny seddel. Hver deltager har to minutter, og det gælder om at gætte så mange som under hver tur. Legen slutter, når alle sedler er gættet. Vinderholdet er dem, der har flest sedler.
3) Sjove opgaver under tallerkenen
Denne leg plejer at resultere i mange gode grin i løbet af aftenen. Den egner sig bedst til fester, hvor man får lidt indenbords, da det typisk er nødvendigt at drikke sig lidt mod til, inden man løser sin opgave.
Legen går ud på, at festarrangørerne kreerer en række opgaver til festens deltagere på forhånd. Det kan være opgaver som “syng en sang,” “hold en tale for festens midtpunkt(er),” og “slå en vejrmølle”. Det er kun fantasien, der sætter grænser; du kender dine kommende gæster bedre end nogen andre og ved derfor, hvor vilde opgaver du kan slippe af sted med at lave.
Når du byder dine gæster velkommen, fortæller du, at der under hver tallerken ligger en opgave, som du ønsker, at de skal udføre i løbet af aftenen. Ingen stiller krav til hvornår. Det skal bare være, inden de går hjem.
Tak til Net2Kompagniet
Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med Net2Kompagniet, der sælger vinduer og døre. Tusind tak for hjælpen med artiklen!