Guide: Ølstafet

Hvis du nogensinde har været til fest på landet, kender du helt sikkert til legen “ølstafet”.

Men hvis du måske har glemt hvordan denne selskabsleg fungerer, eller du måske slet ikke kender den så får du en hurtig og nem guide i dette indlæg.

Vi går over de nemme regler, samt hvordan legen udføres korrekt og hvorfor den er fantastisk underholdende til festen.

Regler og udførsel af ølstafet

Ølstafet er som navnet indikere, en leg som blander øldrikning og stafet sammen.

Helt simpelt går legen ud på at man i hold skal løbe stafet og drikke øl hurtigere end sine modstandere.

Den typiske udgave af legen går ud på at man starter ca. 10 meter (eller mindre/mere afhængig af præference) og derefter løber hen til en øl som står på jorden.

Herefter åbner man øllen og drikker den så hurtigt man kan.

Efter dette sætter man den tomme flaske eller dåse på jorden og drejer rundt om den 10 gange, mens man holder den nede med sin hånd.

Herefter gælder det om at komme tilbage til den næste holdkammerat i rækken, og klappe vedkommende i hånden så han/hun kan løbe samme tur.

Legen er utrolig underholdende, da man bliver temmelig rundtosset af at dreje om flasken, hvilket resultere i nogle ret sjove øjeblikke med folk som forsøger at løbe tilbage til sine holdkammerater efter stafetten.

Der findes også nogle lidt mere ekstreme former for ølstafet, fx i USA hvor de nogle steder bliver løbet noget kaldet en “Beer mile”.

Her drikker man en bestemt mængde øl, og skal derefter løbe en kvart til en hel mil, hvilket må siges at være lidt ekstremt i forhold til de få meter som typisk bliver løbet i legen herhjemme.

Tak for støtten

Tak til Illums Bolighus for deres støtte til dette blogindlæg. I Illums Bolighus kan du fx købe de flotte Kähler Hammershøi skåle, fade og tallerkner.

Image: canva.com
Relaterede indlæg