5 Fifs For En Fed Fest

Fødselsdage, temafester, housewarmings, forfester og efterfester, ja, der er et utal af fantastiske typer af fester, men hvordan skruer man egentlig en fest sammen, så den kommer til at blive en succes. Faktisk er det ikke helt let, men hvis du læser med videre herunder, får du en femtrinsguide til, hvordan det kan komme til at lykkes.

#1 Sørg for en dæmpet belysning

Det er, at der ikke er alt for lyst i lokalet, hvor festen skal holdes. Uanset om festen afholdes hjemme i din egen stue eller i et festlokale, så skal du sørge for at lyset bliver dæmpet. Det kan gøre på flere måder f.eks. med en dæmpefunktion lyset eller ved at sætte noget for lamperne. Du kan slet og ret også bare slukke for de kraftigste lamper og supplere med levende lys i stedet. Det er nem måde at skabe en hyggelig stemning, hvilket jo er noget af det vigtigste for at få en god fest.

#2 Lav overraskende drinks

Her har du mulighed for at gøre din fest helt særlig ved at overraske dine gæster med nogle drinks, som de ikke lige havde forventet. Det er faktisk ret let. Hvis du bare tager udgangspunkt i de klassiske drinks, som du i forvejen kender, og så skifter bare en enkelt ingrediens ud med noget anderledes, så er du allerede i mål. Vi kan foreslå at skifte f.eks. lime ud med granatæble eller kog en sukkerlage med smag af lakrids eller pebermynte. Alene på baggrund af den ekstra indsats, du har lagt i at forkæle dine gæster, vil du score ekstra point.

#3 Invitér forskellige typer mennesker

Det er rigtig vigtigt at tænke over, hvem du inviterer og hvilke typer de er. Jo flere forskellige typer af mennesker, der er til festen, jo større er muligheden for, at festen bliver får liv og snakken går, da det altid er sjovt at møde og snakke med nye mennesker. I modsætning kan det nogle gange blive en småkedelig affære, hvis selskabet er en lidt for homogen samling.

#4 Lav flere playlister

Tag dig god tid til at sammensætte flere playlister, da disse kan komme til at blive guld værd i løbet af aftenen. Som hovedregel er det smart at have tre playlister. Én til starten af aftenen, mens stemningen er ved at blive bygget op, én til når festen er i fuld gang og folk vil fyre den af på dansegulvet og til sidst én til sidst på aftenen, hvor der spilles musik, som alle kan synge med på.

#5 Involvér gæsterne i planlægningen

Alle, der har prøvet at arrangere en fest, ved, hvor tidskrævende det kan være at gøre alting klar inden festen. Derfor er det en rigtig god idé, at hente inspiration og få hjælp af gæsterne. De fleste mennesker elsker at vise, hvad de er gode til, så hvis du har en ven eller veninde, der bare kan det der med musikken, så sæt ham eller hende til at lave playlisterne. Eller måske kan du lade alle bidrage til en fælles playliste. At involvere dine gæster i planlægningen, vil også få dem til at være mere engagerede i at lave en gode fest.

Image: Vinicius Costa
Relaterede indlæg