5 Tips Til Havefesten

Der går ikke frygtelig lang tid før de første studenter, bachelorer og kandidater begynder at springe ud med deres eksamensbevis i hånden. Dette medfører, at der på denne varme tid af året vil komme en masse sjove havefester.

Er du en af de mange danskere, der skal holde en god omgang festivitas i haven, så er du kommet til det helt rigtige sted. Her er 5 tips til at holde en havefest, der oven i købet er relativt budgetvenligt.

1. Start op i grillen

Havefester lægger ofte op til, at antallet af gæster sidder lidt mere løst. Dette betyder ofte, at der kommer en masse munde, der skal mættes, hvoraf nogle formentlig også vil være uforventede. Dette er et stort problem, hvis man holder en mere traditionel a la carte servering, men ikke, hvis man tænder op i grillen.

Her kan man hurtigt og nemt tilberede en masse mad, hvor man oven i købet kan lave noget til enhver smag. Heriblandt kan man både grille pølser, kylling, bøffer, grøntsager, grøntsagsspyd osv.

2. Hyggelig borddækning

En god middag i haven er en oplagt mulighed for at lave en hyggelig og uformel borddækning, der giver en løssluppen og god stemning. Det gode ved havefester er, at du ikke nødvendigvis behøver at dække op med snorlige-porcelæn, hvide duge og hvide roser.

Derimod kan du sagtens lave en mere kreativ løsning, der involverer forskellige stel, hyggelig belysning, vilde blomster og flotte farver.

3. Kreativ servering af drikkevarer

Skal der være fest, så skal der også være kølige og lækre drikkevarer. I stedet for at fylde et køleskab med en række forskellige drikkevarer på dåse, kan du gøre det lidt mere kreativt og lækkert.

Blandt andet kan du købe eller låne nogle store lemonade beholdere, hvor du kan lave store mængder af drinks, som dine gæster selv kan gå og tappe af.

4. Brug omgivelserne i pyntningen

Er du så priviligeret at have en have, der er udstyret med store træer og hække, så kan du med fordel bruge disse elementer i din udsmykning af haven. Du kan eksempelvis pynte trænerne med lamper, der er lavet af rispapir, guirlander og andre farverige elementer.

5. Rolig og varm belysning

Selvom det først er i løbet af de sene timer mørket falder på, så får i formentlig brug for lidt belysning til jeres havefest. Den rette belysning kan gøre jeres havefest til en utrolig hyggelig og intim affære.

Dette gøres bedst med nogle lyskæder, der kan hænges op i en højde. Har du tilmed nogle lyskæder, der er farvet i forskellige flotte farver, bliver det virkelig flot og hyggeligt.

Tak Til Pro Rengøring
Tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Pro Rengøring tilbyder blandt andet erhvervsrengøring.

Image: Jumpstory
Relaterede indlæg