Guide: Beerpong

Som en lille opfølgning på vores tidligere artikel omkring guiden til ølbowling, har vi nu valgt at give os i kast med en guide omkring et andet populært drukspil, nemlig Beerpong.

Beerpong er som nævnt før et drukspil, hvor det i bund og grund gælder om at kaste en bordtennisbold, tværs over et såkaldt Beerpong-bord, ned i en af din modstanders plastikkrus med øl. Alternativt kan man også fylde cider i kruset, hvis man ikke kan lide smagen af øl.

Man behøver ikke spille én mod én. Man kan også lave hold, hvor man er to på hvert hold. Bliver man flere end to på hvert hold, bliver det en smule bøvlet, både i forhold til at kaste og drikke. Derfor anbefaler vi, at man ikke er mere end to spillere pr. hold.

Beerpong kræver altså, at man er minimum to spillere, samt cirka 20 plastikkrus, hvoraf disse plastikkrus deles ud til hvert hold og opstilles i en trekantet formation.

Hvert hold, eller spiller, skyder nu skiftevis efter hinandens krus. Formår man at ramme ned i en af modstanderens kopper, skal modstanderen drikke indholdet i koppen. Herefter skal kruset fjernes fra bordet, og herefter gentages proceduren.

Det første hold til at ramme ned i alle kopperne vinder, og taber-holdet skal drikke vinder holdets resterende krus.

Reglerne for Beerpong:

  • Der spilles i to hold, hvor hvert hold minimum skal bestå af én person
  • Plastikkrusene skal opstilles i en trekantsformation, hvor den spidser til mod midten.
  • Alle krus fyldes op med lige meget øl. Mængden aftales på forhånd.
  • Der spilles sten-saks-papir om, hvem der starter
  • Spiller man flere på et hold, bruges der 2 bolde, der kastes efter hinanden.
  • Rammer 2 bolde i samme krus, skal der drikkes og fjernes 3 krus.
  • Første hold til at fjerne alle modstanderens kopper vinder
  • Rammer bolden bordet først, et såkaldt “bounce-kast”, må man slå bolden væk
  • Det er tilladt at puste ned i koppen for at få bolden op, så længe bolden ikke har rørt øllet

Skudtyper i Beerpong:

Typisk vil man benytte én ud af 4 forskellige typer af skud, når man spiller Beerpong. Hvad der virker bedst, afhænger meget af den enkelte. Her er de fire mest almindelige skud:

Buen: Det klassiske skud, hvor man lavet en forholdsvis høj og blød bue. Dette er formentlig det mest udbredte og almindelige skud.

Kanonen: Et hårdt og direkte skud, der kastes fra et højt udgangspunkt og med en direkte linje ned i koppen. Bruges af de mere erfarne spillere.

Bounce: Her kaster man bolden ned i bordet først, for derefter at stige op igen og mod krusene.

Trick-shot: Dette bruges kun, hvis man har fået bolden tilbage efter et skud. Et trickshot er et skud, hvor man giver sig selv en udfordring, fx at stå med ryggen til.

Tak til Mondo Kaos
Vi takker Mondo Kaos for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe retro kjoler.

Image: Jumpstory
Relaterede indlæg