Guide: Ølbowling
Ølbowling er en form for selskabsleg, der i høj grad har vundet indpas hos den yngre generation. Spillet kommer faktisk i lidt forskellige udgaver. Grundideen og formatet er altid det samme, men alt efter, hvem du spiller med, vil der kommer flere eller færre regler på, hvor langt de fleste har til formål at få dig til at drikke mere.
Her er din guide til, hvordan du spiller, og hvad du skal bruge.
For at få gang i et spil ølbowling, skal du først og fremmest bruge følgende:
Minimum 5 spillere
Minimum 5 stole
En læderbold, der ikke er for let
Rigelige mængder af øl, hvor dåseøl er at foretrække.
Fornuftigt vejr er også ønskværdigt
Sådan spiller du:
Først og fremmest, så skal stolene opstilles korrekt. 2 stoler stiller ved siden af hinanden, hvor der skal være cirka en halv meter mellem de to stole. Mellem de to stole stilles der så en dåseøl i midten, der skal “target”. Det er altså denne øl, man sigter efter at ramme.
Denne opstilling gentages cirka 10 meter overfor de første stole, så de 2 opstillinger har front mod hinanden. Hvert sæt af stole udgør et hold, hvor de to, der sidder ved siden af hinanden er på hold sammen. Der er kun to hold!
Nu gælder det så i alt sin enkelthed om, at man skal vælte hinandens øl ved at bowle en fodbold fra sin stol. Man må kun bruge en enkelt hånd, man skal blive siddende i stolen, og man skiftes til at skyde. Når man vælter modstanderholdets øl, skal de drikke øllen.
Herefter kastes den tomme øldåse ud på banen som en slags forhindring. Den tomme øldåse skal så udskiftes med en ny. Herefter bowles der igen, indtil der rammes, hvorefter rutinen gentages.
Typisk vil man på forhånd aftale et antal, som man spiller til. Ofte vil dette være noget i stil med fire, da det kan blive en relativt stor mængde øl, på kort tid, som man skal indtage. Dette gælder især, hvis er lidt af en bowlinghaj, der rammer hver anden eller tredje gang.
Dommeren
I ølbowling er der også en eller måske en endda to dommere, der har til opgave at sørge for, at spillet går efter spillets reglement. Den traditionelle fordeling vil være, at der er en hoveddommer, der tager beslutningerne og dele straffer ud. Meddommeren har mere en funktion, der fungerer som et ekstra sæt øjne, hvis hoveddommeren ikke skulle spotte en forseelse.
Tak til iBob.dk
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe blækpatroner.