Hvordan Er Talerækken Til Et Bryllup?
Hvis du har fået æren af at være toastmaster til et bryllup, er du ansvarlig for slagets gang. I så fald er det vigtigt, at du får styr på den traditionelle talerække. I særdeleshed hvis bruden og brudgommen går op i skik og regler.
Nogle mennesker er ganske afslappede og laissez faire omkring talerækken til et bryllup, og hvis du har fået æren af at være toastmaster til en fest, hvor talerækken hverken betyder noget for bruden eller brudgommen, skal du ikke bekymre dig så meget om indholdet i denne artikel.
Skal du derimod være toastmaster til et bryllup med en brud samt en brudgom, der går ganske meget op i skik og regler, så gør du klogt i at skrive nedenstående bag øret.
Den traditionelt set rigtige rækkefølge til bryllupstaler
1) Værten
Som regel er dette brudeparrets forældre eller brudgommen selv. Her er ikke tale om en længerevarende tale, men blot en lille introduktion til festen og orientering om en række praktiske forhold. I slutningen af denne tale introduceres aftenens toastmaster, som står for næste indslag.
2) Toastmasteren
Den første opgave, som toastmasteren har, er at orientere om aftenens forløb samt at give sig til kende, så de resterende gæster ved, hvem de skal henvende sig til, hvis de har et indslag.
Som regel holder toastmasteren også en tale for brudgommen og bruden, men dette må vente lidt. Inden toastmasteren selv får lov at stå i spotlyset, er hans/hendes opgave at introducere aftenens indslag løbende.
3) Brudens far
Ifølge skik og regler står brudens far bag aftenens egentlig første tale. Sædvanligvis takker brudens far sin datter og byder brudgommen velkommen i familien.
4) Brudgommen
Så er det brudgommens tur. Hvis brudgommen ikke selv har finansieret festen, plejer han at takke for denne.
Derudover takker han brudens forældre for at have skabt noget så vidunderligt som det, han skal giftes med. Ligeledes plejer brudgommen i sin tale at erklære sin uforbeholdne kærligheden til sin brud.
5) Forloveren
Efter brudgommens tale plejer det at blive muntert og tosset, for på dette tidspunkt er det den gæve forlovers tur til at sige et par ord.
Sædvanligvis beskæftiger forloverens tale sig med brudgommens tilværelse som ungkarl og det lange venskab, som han og forloveren har haft.
6) Brudgommens far
Efter forloveren har underholdt, får brudgommens far lov at sige et par ord. Sædvanligvis henvender brudgommens far sig direkte til bruden, som han byder velkommen i familien. I spøg advarer han bruden mod, hvad der venter.
7) Bruden
Det er ikke altid, at bruden holder en tale, men hvis hun gør, så er det ofte til allersidst. Talen beskæftiger sig typisk med hendes og brudgommens første møde.
Hvad gør man med de yderligere indslag?
Det er ikke atypisk, at endnu flere end ovenstående har lyst til at sige et par ord.
De yderligere indslag, som måtte komme, kan presses ind løbende. Det er ret centralt, at brudens far får lov at åbne ballet, og at brudgommen efterfølger sin kommende svigerfar, men derudover er der rimelig stor fleksibilitet i forhold til at skubbe yderligere indslag ind.
Tak til Danish Skin Care
Ovenstående artikel er produceret med hjælp og støtte fra Danish Skin Care, der sælger nogle af landets bedste hudplejeprodukter, som blandt andet kan bruges til at bekæmpe talgknopper, hudorme og bumser.