Hvordan Skal Man Klæde Sig På Til Festen?

Står du og har en fest i vente inden alt for længe, men du er i tvivl om, hvordan du bør klæde dig på?

For nogle er det en smal sag og ekstremt nemt at finde påklædningen frem, måske har de det allerede liggende, mens det for andre kan være en mindre krise at finde det perfekte outfit.

Vil du derfor gerne være sikker på, at du kommer anstændigt påklædt frem til festen. Så giver vi her nogle tips til, hvad du eventuelt kan gøre dig af overvejelser, inden du tager afsted.

Findes der forkert påklædning?

I visse tilfælde kan det selvfølgelig være tarveligt at tale om en decideret forkert eller korrekt påklædning, da det selvfølgelig er en smagssag og dermed også helt op til den enkelte person, hvad for noget tøj de gerne vil klæde sig i.

Når det så er sagt, så kan de fleste af os garanteret enes om, at nogle selskaber kræver en bestemt påklædning, hvor man for alt i verden ikke vil være den ene person, som skiller sig ud med en uanstændig påklædning.

Nogle natklubber og diskoteker tolererer heller ikke, at man kommer i f.eks. klipklappere eller joggingbukser, hvis man gerne vil ind i byen. Mange steder vil man blive afvist i døren, hvis man kommer i en sådan påklædning.

Det er de færreste, som går i byen i joggingbukser og klipklappere, men det er trods alt et godt eksempel, og overdrivelse fremmer forståelsen.

Kend begivenheden godt

Der er flere forskellige fester og begivenheder, som traditionelt kræver en bestemt form for udklædning, hvis man gerne vil passe ind.

Arrangementer som bryllupper, guldbryllupper osv. har en tradition for, som mange af os sikkert er klar over, at være fester, hvor gæster klæder sig fint på med fine skjorter, jakkesæt eller lignende.

Det er fester som disse, hvor man ofte vil finde den helt fine påklædning frem, og rigtig mange mænd vil være klædt i jakkesæt med slips eller butterfly og fine sko, hvor kvinderne ofte vil have fine kjoler på.

Hvis det derimod er en fødselsdag i familien, hos vennerne eller lignende, så er det ikke sikkert at påklædningen behøver at være lige så fin.

Men er der mange gæster inviteret, mange man ikke kender, som f.eks. en stor rund fødselsdag, så bør man måske lige skabe sig et overblik over, om man måske bør finde det fine tøj frem.

En god tommelfingerregel er, at jo større festen er, og jo flere penge værten har ofret på den, jo mere bør man også gøre ud af at klæde sig fint på.

Det er selvfølgelig  regler, som der er nogen, der er har fundet på, men derimod er det nogle uskrevne sociale normer, som er skabt af tradition.

Er man inviteret til et mindre arrangement, hvor man er i tvivl om, hvordan man bør klæde sig på, så kan man nogle gange finde vejledning blandt de andre inviterede.

Vær opmærksom på vejret

Skal man til en fest, hvor man er klar over, at der er chance for at vejret kan spille en rolle for ens udklædning, hvis festen f.eks. er planlagt udenfor, i et telt eller lignende, så vær selvfølgelig opmærksom på vejrudsigten.

Det ville være så ærgerligt at ankomme til en fest, hvor vejret i løbet af dagen skifter, og man ender med at fryse, blive våd eller måske endda beskidt.

Selvom festen foregår indenfor, så kan det stadig være en god ide at være forberedt med en paraply, så frisuren eller make-uppen ikke bliver ødelagt på vejen fra parkeringspladsen.

Find noget du føler dig tilpas i

Når du så har fundet en udklædning, som du godt kan være bekendt at have på, så skal du selvfølgelig afgøre med dig selvom du egentlig føler dig godt tilpas i tøjet, da du sagtens kan ende med at have det på i mange timer.

Derfor nytter det heller ikke noget at finde et outfit, som man tager på for at passe ind til festen, hvis man ikke er godt tilpas i det, da det sagtens kan gå hen og blive en lang og ubehagelig aften.

Hvis du har gjort dig disse overvejelser og sat flueben ud fra dem alle, så har du et rigtig godt grundlag for at sikre, at du er godt klædt på og klar til at have en festlig dag/aften.

Image: Jumpstory
Relaterede indlæg