Sådan Er Reglerne Til Beer Pong

Jeg har spillet Beer Pong alle steder fra provinserne i Danmark til College-fester på den anden side af Atlanten. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvordan folk spiller Beer Pong, men der er nogle grundregler, og dette spil er ganske glimrende til at sætte gang i en fest både indendørs og udendørs.

Hvad er Beer Pong? Beer Pong kaldes også for Beirut eller Øl Pong. Det er et drunk, hvor man kaster med en bordtennisbold på et bord, hvor to hold har stillet 6 ølkrus op i hver deres ende af et bord. Krusene er halvfyldte med øl, og modstanderne skal ramme disse krus, så modstanderen skal drikke indholdet.

Der er en masse hjemme-regler, hvor man selv kan være kreativ vedrørende de forskellige druk-regler. Der bliver dog afholdt både DM og VM i dette fantastiske spil, og derfor har vi prøvet at finde nogle af grundreglerne til, hvordan du spiller dette til din fest.

Remedier

Flere detailbutikker er faktisk begyndt at sælge færdig-sæt, hvor man kan få alt man skal bruge.

  • Masser af øl
  • 12 krus - Fyldes op efter ordnede forhold, hvor man også kan bruge andet end øl. Breezer og Mokai, til dem som ikke har lært at drikke øl
  • Bordtennis bold
  • Bord - Man kan bruge mange størrelser, men standardstørrelsen er 2,4 m lang 60cm bred og 70cm højt.

Regler til Beer Pong

Man spiller to mod to, og modsat ølbowling, er der ikke nogen dommer til at bestemme her. I skal derfor finde en måde at afgøre, hvem der skal starte. Det kan være sten, saks, papir eller hvad man ellers kan finde på.

Man skiftes til at skyde, og hvis man rammer modstanderens krus, skal de som sagt drikke. Man må ikke have albuen ind og bordet, når man kaster. Når de har drukket fjernes kruset. Begge hold må re-rack en gang pr. Spil. Det vil sige, at de må re-arrangere modstandernes krus, så de bedre kan ramme dem.

Bounce - Hvis du bouncer bolden således, at bolden hopper på bordet og ned i modstanderens krus, tæller det for to krus. De har dog muligheden for at slå bolden væk, hvis du benytter dig af denne mulighed.

Trick-skud - Hvis man kalder, at man laver et trickskud inden man skyder, kan dette også tælle for to krus af modstanderens, og det kan være en god måde at lave et comeback på, hvis man er bagud. Derudover kan man være kreativ, men det kan også være meget sværere at ramme på et trick-skud.

Roll-back - Hvis man er så heldig, at bolden triller tilbage på bordet, og videre på den banehalvdel, man lige har skudt fra, må man skyde en gang mere. Dette ekstra skud man får skal også laves som et trick-skud.

Dette var nogle af de grundlæggede regler til det populære spil Beer Pong, hvor man som sagt kan lave en masse tillægsregler. Der er mange der bruger den regel med, at man må puste ned i koppen/kruset, så bolden ryger op igen, hvis bolden er ved at snurre rundt i koppen.

Image:
Relaterede indlæg