Sådan Er Reglerne Til Ølbowling - Find Dem Her

Så er sommeren så småt i gang, og det giver anledning til udendørs fester og leg. Et spil der både kan nydes af deltagere og tilskuere er øl-bowling, og det er et perfekt spil til festivaler, studenterrunder, havefester og meget mere.

Hvad er Ølbowling? Ølbowling er et drukspil, hvor der spilles to mod to, og der skal gerne være en til to dommere, som også er en stor del af selve spillet. Der skal bruges stole til alle deltagere, en bold, det kan være en gammel halvflad Jabulani Bold, men mindre kan også gøre det, to flasker fyldt halvt op med væske og en bane.

Der er mange måder at spille ølbowling på, og drukspil giver altid god anledning til, at man kan være kreativ med reglerne. Det fungerer dog bedst, hvis der er nogle forskrevende regler, da der ellers hurtig kan opstå en fejde mellem holdene og dommerne.

Remedier:

  • Øl - Masser af øl(De skal bundes og kastes på banen derefter) Varme Slots Classic kan bruges, men der er også andre alternativer.
  • 5-6 stole
  • 4 spillere og 1-2 dommere (De fleste foreslår en dommer, men det giver en god dynamik med to, hvor den ene så er meddommer)
  • 1 bold - Vi har foreslået en gammel Jabulani bold, men man bruger hvad man har, og man stiller en bane op efter, hvor god en bold man har, samt hvor gode baneforholdene er.
  • 2 “kegler” som er flasker, eller dåser, som stilles mellem hvert holds stole, og det er dem der skal bowles efter.

Reglerne til ølbowling

Dommeren har som regel det alt-afgørende ord, og bestemmer, hvem der starter. Det kan jo afgøres af, hvem der er bedst til at fedte, bedste holdnavn, alder eller hvad man nu ellers vurderer er fair.

Der aftales på forhånd, hvad der spilles til og om. Normalt er et sæt dem, som vælter flasken først 3-5 gange, som vinder sættet, men dette aftales blot inden alt efter tid, sted og andre hold.

Hver gang man vælter en modstanders kegle/flaske, skal de bunde en øl sammen. De må kun holde øllen til munden en gang hver, og den sidste til at drikke, skal kaste dåsen over på de andres banehalvdel. Rammer vedkommende ikke deres halvdel, skal de drikke en mere, og dåserne er nu en del af banen.

En af spillerne bowler, hvorefter det er det andet holds tur. Derefter skal det andet hold bede om tilladelse til at hente bolden, hvis man skal rejse sig. Ellers kan dommeren give bundere væk, hvis disse regler ikke overholdes.

Generelt skal man bede om tilladelse til at rejse sig. Glemmer man dette, skal man have en bunder.

Når der bowles, skal man ramme sin egen bane-halvdel først, og bolden må ikke komme over knæhøjde. Dette kaldes en airbowl. Overholdes disse regler ikke, er det også en bunder, og øllene skal altid bundes som tidligere beskrevet.

Der er også regler om, at man kan ramme modstandernes fødder, og dermed skal de også drikke.

Dette var nogle af de grundlæggende regler til, at man kan spille dette fantastiske spil. Som sagt er det bare med at være kreativ. Da vi diskutterede reglerne henne i vores kantine, var der mange forlsag til, hvad Dragen er.

Nogle mener, at Dragen er, hvis dommeren råber, at alle skal rejse sig og gemme sig bag sin stol. Nogle mente dog, at Dragen var, at hvis man brækkede sig imens man står og basker som en drage, skal det andet hold bunde en øl.

Der er derfor mange hjemmeregler til dette spil, hvor jeg er sikker på, at der mange, som har bedre bud end jeg, men ovenstående er i hvert fald nogle af grundreglerne.

Tak til Net2Kompagniet

Der skal lyde et stort tak til Net2Kompagniet, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Net2Kompagniet er en erfaren virksomhed når det kommer til vinduer og døre, og de tilbyder blandt andet, at man kan få plastvinduer, som visuelt kommer på højde med traditionelle vinduer.

Image: Canva
Relaterede indlæg