Sådan Bliver Du En God Vært Til Festen

Står du og er ved at planlægge en fødselsdag, forfest eller bare en ganske almindelig fest, og vil du gerne være sikker på, at du ikke skuffer dine gæster?

Her kan du finde gode råd til, hvordan din fest ikke bliver en fiasko, og hvordan du sørger for, at du og dine gæster får en kanon fest!

Tænk over, hvem du inviterer

Når du skal udvælge, hvem du gerne vil have med til din fest, er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvem du gerne vil have med.

Der er forskellige måder, du kan gribe dette an på, men først og fremmest er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvor meget plads du har, så du ikke inviterer for mange af dine venner.

Det ville være så ærgerligt at løbe tør for stole eller bordplads, og der er bestemt ingen, som bryder sig om at sidde som sild i en tønde.

Dernæst skal du også have med i overvejelserne, hvilke personer du vælger at invitere.

Der er ingen, der gider at have de typer med til en fest, som alligevel aldrig kommer for at feste eller hygge sig, men nærmere er ude på ballade eller drama.

Tænk dig derfor om en ekstra gang, inden du inviterer sådanne typer, som kan være dræbende for enhver fest.

Valget af musik

Hvis du er typen, som kender sine gæster rigtig godt, vil du også med fordel kunne forberede en playliste på forhånd.

Denne playliste bør dog bestå af musik, som dine gæster gerne vil høre, så hvis de ikke har samme musiksmag som dig, vil det være en fordel at sætte gæsternes prioriteter først.

Har I derimod en meget ens musiksmag, så er alt jo dejligt, og I kan dermed nyde den samme musik allesammen. Det er dog sjældent, at alle til en fest har den helt samme musiksmag, så dette kan godt være mere indviklet, end det måske lyder.

Det kan være noget så træls at sidde til en fest, hvor den musik, der bliver spillet, bare slet ikke falder i ens smag.

Det er selvfølgelig svært at gøre alle tilfredse, men det mindste, man kan gøre, er, at give det et forsøg.

Snacks, mad og drikkevarer

Når det kommer til, at du, som den fremragende vært du er, skal have handlet ind til begivenheden, er der selvfølgelig også her nogle overvejelser, som du bør have med.

For det første bør du tænke over, hvilke drikkevarer og madvarer du køber.

Det duer ikke, at du udelukkende køber øl ind til festen, hvis dine gæster ikke bryder sig om øl, eller hvis du f.eks. køber mad bestående af kød, hvis dine gæster er veganere.

Dette er for mange ret åbenlyst, men der kan være mindre ting, som man bør have med i baghovedet, så der ikke er nogle af ens gæster, der føler sig oversete.

Det er dog sjældent, man går helt galt i byen, hvis man køber lidt forskellige chips og saltstænger til festen, og så holder udvalget af drikkevarer varieret.

Kender du dine gæster godt, ved du stensikkert, hvad de foretrækker, men hvis I ikke har mødt hinanden så mange gange før, er det en større udfordring. I så fald kan du jo pænt spørge i en fællesbesked på Facebook eller lignende, om der er madvaner eller allergier, som du skal tage højde for.

Tak til Citatplakat

Ovenstående artikel er produceret med støtte fra Citatplakat, der forhandler alverdens sjove citatplakater. Tusind tak for hjælpen med artiklen.

Image: Jumpstory
Relaterede indlæg