5 Råd Til, Hvordan Du Skal Opbevare Dine Vinflasker

Vin er egentlig mere robust, end de fleste af os går rundt og tror. Dem af os, som går lidt op i det, vil meget gerne få det bedste ud af vinen, hvorfor vi følger disse 5 gode råd til optimal vinopbevaring:

#1 Temperaturen skal være konstant

Vin opbevares mest optimalt ved en temperatur på 12-16 grader, og det er meget vigtig, at denne temperatur er konstant. Opbevares vin for varmt udvikler den sig hurtigere, og langsommere, hvis den opbevares for koldt.

#2 Den rigtige luftfugtighed

Det er fordelagtigt med en høj luftfugtighed, når man opbevarer vin - ideelt set omkring 65-75 procent luftfugtighed. Bliver der for tørt i rummet, så kan du risikere, at propperne tørrer ind, hvilket ultimativt kan medføre, at ilten trænger ind i flasken og nedbryder vinen. Luftfugtigheden må dog heller ikke være for høj, da etiketterne bliver grimme af det.

Tip: Et sprøjt Du kan beskytte etiketterne mod høj luftfugtighed ved at give dem et sprøjt hårlak, så holder de sig pæne i længere tid.

#3 Der skal være god ventilation

Vin opbevares mest optimalt et sted, hvor der er god ventilation. Da luftfugtigheden skal være høj er det vigtigt med luftudskiftning, da indeklimaet ellers bliver dårligt.

Tip: Det kan vær en fordel at investere i et vinkøleskab, for at opnå de optimale forhold for vinopbevaring.

#4 Lysbeskyttelse

Vin har generelt bedst af at blive opbevaret et mørkt sted. Faktisk kan man som hovedregel sige jo mørkere jo bedre. Du må selvfølgelig gerne rette lys mod flaskerne, når du skal kigge på dem og aflæse etiketter.

Tip: Hvis du lader vinflaskerne ligge i deres originale gave- eller opbevaringsæsker, så har du en naturlig beskyttelse mod lyset allerede der.

#5 Undgå vibrationer

Vibrationer kan have en negativ indflydelse på vinens udvikling, så der hvor du opbevarer den, skal der være et minimum af rystelser.

Tip: Bare de mindste vibrationer fra køleskabe eller frysere kan påvirke vinen, så vær opmærksom på dette.

Image: Bruno Cantuária
Relaterede indlæg