Hvor Længe Holder Hvidvin?

Når vi snakker vin, så er holdbarhed lidt en kompleks størrelse. Nogle kan nemlig holde rigtig længe, og oven i købet blive bedre af det, imens andre relativt hurtigt bliver ringere og ringere. Forskellen ligger i typen af vin, og i denne artikel vil vi beskæftige os med hvidvinen.

Hvor længe holder hvidvin? En uåbnet hvidvin bør drikkes inden for de første par år. Nogle typer, eksempelvis Bordeaux, kan holde sig i helt op til 10 år, imens andre typer, for eksempel Chardonnay, ikke bør stå længere end fem år. Når hvidvin først er trukket op, så bør den drikkes umiddelbart efter, og højst opbevares et par dage på køl.

Som du nok kan fornemme, så er der meget stor forskel på, hvor længe man kan lade hvidvinen ligge i kælderen. Sådan forholder det sig faktisk med alle typer af vin. I den meget lave ende af skalaen har vi en rosévin af typen White Zinfandel, der højest bør stå i 2 år.

I den anden ende kan man tage et kig på portvin af typen Vintage, der faktisk kan holde sig i op til 100 år, og sådan set ikke bør drikkes inden for de første 10 år, da den skal lagres.

Image: Pixabay
Relaterede indlæg