Hvordan Laver Man Rosevin? - Læs Her Hvordan
Nogle tror at rosé vin laves af en blanding af hvidvin og rødvin, men det er altså de færreste der laver rosévin sådan.
Rosé vin får nemlig sin farve fra skralden på blå druer, hvor de ligger og trækker lidt i vinen for at opnå den lette gennemsigtige lyserøde/rødlige farve.
Skralden fra den blå vindrue får lov til at ligge i vinen i alt fra et part timer og op til omkring en dags tid.
Alt efter hvor længe de ligger deri, vil vinen tage farve derefter og bliver derfor en mørkere farve jo længere skalden får lov til at blive i.
Der er ikke én enkelt vindrue som bruges til rosé vin, men der er en række mere populære valg, blandt andet Grenache, syrah, mourvèdre, sinsault, pinot noir, carignan og Zindandel.
Rosé er i modsætning til mange rødvine, beregnet til at blive drukket tidligt og skal altså ikke ligge og modne med alderen.
Det er typisk en frisk og let vin, som mange vælger at nyde afkølet om sommeren.
Alt efter hvor kraftig eller let vinen er, så kan rosé vin faktisk gå godt sammen med de fleste retter.
Der findes de søde til desserter, de lette og forretter og milde retter og så de mere tunge til hovedretter og meget smagsfulde retter.
Du læser dette indhold, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet, for at tilgodese avXperten. Hos avXperten finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: vinkøleskab. Heraf markatet på indhold.