Hvad Er Rosévin Lavet Af?

Selvom rosévin farvemæssigt er mellem hvid og rød, så er det faktisk stadigvæk lavet på vindruer. 

Det er ikke en blanding mellem hvid- og rødvin, selvom man nemt kan komme til at tro dette på grund af farven. 

Rosévin får sin lyse farve, fordi vindruerne bliver fjernet fra vinen få timer efter gæringsprocessen er startet. Farven ligger i drueskallerne og det er derfor, at det lyse udseende stadigvæk træder frem selv efter meget få timer.

Grundlæggende er rosévin faktisk gæret frugtsaft og hvis man faktisk bare lod vindruer ligge, efter de var blevet høstet, så ville der komme vin ud af dem. Dette er dog den naturlige proces. Sådan foregår det ikke i virkeligheden.

'Desværre' er det en meget styret, kontrolleret og monitoreret proces, men på den måde får man også noget vin, der er 100 % i orden.

Jeg er selv ikke den store vin-drikker, men skal jeg vælge, så synes jeg faktisk, at der findes meget godt rosévin, som også smager fantastisk. Det er en vin-variant, hvor der synes mange forskellige slags, både søde og sure og de passer også til meget mad. 

De største vinproducenter af rosévin er Australien, Italien, Frankrig og Spanien, men vinen bilver produceret i hele verden.

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Find et stort udvalg af produkter hos Perlen Odense webshop, eksempelvis Pico smykker eller utallige andre gode varer. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.

Image: Pixabay, adonyig
Relaterede indlæg