Hvordan Laves Rosevin?
Processen for rosévin er faktisk den samme som både hvidvin og rødvin.
Det er dog ikke en blanding mellem hvid- og rødvin, selvom man nemt kan komme til at tro dette på grund af farven. Og det ville også være meget nemt at lave rosé på den måde, hvis det var tilfældet ;-)
Rosévin får sin lyse farve, fordi vindruerne bliver fjernet fra vinen få timer, efter gæringsprocessen er startet. Farven ligger i drueskallerne og det er derfor, at det lyse udseende stadigvæk træder frem selv efter meget få timer.
Grundlæggende er rosévin gæret frugtsaft, og hvis man faktisk bare lod vindruer ligge, efter de var blevet høstet, så ville der komme vin ud af dem. Dette er dog den naturlige proces. Sådan foregår det ikke i virkeligheden.
'Desværre' er det en meget styret og kontrolleret proces, men på den måde får man også noget vin, der er 100 % i orden.
Jeg er selv ikke den store vin-drikker, men skal jeg vælge, synes jeg faktisk, at der findes meget god rosévin, som også smager fantastisk. Det er en vin-variant, hvor der synes mange forskellige slags, både søde og sure, og de passer også til meget mad.
De største vinproducenter af rosévin er Australien, Italien, Frankrig og Spanien, men vinen bilver produceret i hele verden.
Dette blogindlæg er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du købe blandt et stort og flot udvalg af armbånd produkter. Tak til Perlen Odense, det betyder meget for os.