5 Selskabs- Og Quizspil Til En Festlig Spilleaften

En fest kan have mange forskellige anledninger, og en af de mest afslappede af slagens er spilleaftenen, hvor du og dine venner bare spiller brætspil i en mere løssluppen og festlig stemning. Højst sandsynligt spiller I de samme 2-3 spil, hvilket måske kan blive lidt kedeligt i længden. Vi har derfor lavet en liste på 5 sjove selskabs- og quizspil, som vi synes, I skal prøve. Nogle af dem kender I garanteret, mens andre muligvis er helt nye titler for jer.

#1 Hint Rød

Hint Rød er den nyeste udgave (fra 2017) af det klassiske Blå Hint tilbage fra 2014.

I denne røde udgave af spillet skal du mime f.eks. et vandfald, tale men uden at nævne ordet, som skal gættes, lave lyde f.eks. En motorsav eller vaskemaskine eller bygge små figurer ud af de medfølgende brikker

Kunne I lide det gamle Blå Hint, vil I helt sikker også synes godt om den røde version, da det på mange måder er identisk med sin forgænger.

#2 Bezzerwizzer: Året der gik 2018

Bezzerwizzer Året der gik er præcis så enkelt, som det lyder til at være.

Her vil I blive stiller spørgsmål om, hvad der skete i 2018. Det kan være alt fra politik, sport, kultur m.m.

Der er i alt 600 spørgsmål fordelt på 150 kategorier, så I burde alle være i stand til at lege med, når Bezzerwizzer Året Der Gik 2018 kommer på bordet.

#3 Jungle Speed

Jungle Speed er et lille og meget hyggeligt spil, hvor op til 10 spillere kan dyste i at have de bedste reflekser.

Jungle Speed er virkelig simpelt og går ud på, at I hver især vender et kort, og hvis der ligger et kort med et matchende symbol foran en modstanderne, så skal en af de to spillere hurtigst muligt gribe totemet, som stå på midten af bordet. Duellens taber får alle de kort, som modstanderen har spillet indtil det punkt.

Du vinder spillet ved hurtigst muligt at slippe af med alle sine kort, men det svære ved Jungle Speed er, at mange af symbolerne ligner hinanden, men de SKAL altså være identiske, før I må gribe totemet.

#4 Decrypto

I spillet Decrypto skal I, som det også antydes med navnet, bryde modstanderens kode. I inddeles i to hold, som har fire ord, der har numrene 1-4. I skiftes til at trække et kort med tre tal, som de øvrige på holdet skal gætte ved at sige ord/sætninger, som hænger sammen med det ord, der står ud for tallet. Udfordringen er, at man skal bryde modstanderens kode, hvilket vil sige gætte deres ord, inden de bryder ens egen kode. Simpelt og uhyre underholdende.

#5 Just One

Just One er det nyeste spil på denne liste og er som det eneste et spil, hvor I skal arbejde sammen. I får 13 ord, der skal gættes én runde af gangen. Én spiller er den, som skal gætte og ikke kender rundens ord, mens de andre spillere hver især skriver et hint til det ord, som skal gættes, på hver sit lille skilt.

Når alle har skrevet, vender de deres skilte om, men gætteren må ikke se dem endnu. Først skal alle skilte, som har samme ord på, nemlig fjernes. På den vis er der netop ét af hver hint (Just One, blink blink). Hvert rigtigt gættet ord giver 1 point, men gættes der forkert koster det 2 point. I skal selvfølgelig kommer så tæt på 13 point som muligt.

Image: Othmar Vigl
Relaterede indlæg