Hvordan Drikker Man Portvin? Svaret Overrasker Dig

Portvin har i de seneste år fået fjernet det lidt gamle og støvede image som en vin, der nærmest udelukkende blev drukket af gamle mennesker, til at være en fast del af menuen, når det gælder blandt andet desserter.

Hvordan drikker man portvin? Udover at det oftest er via et portvinsglas, så ser vi her på, hvordan du kan drikke portvin og hvad du kan kombinere denne smagsfyldte vin med.

Sådan drikker man portvin

Nej, bare, nej, du skal ikke blande din portvin på med for eksempel appelsinjuice eller andre ting, som man kan finde på at blande diverse former for spiritus op med. Portvin er, som navnet indikerer det, en vin, som skal nydes rent.

Der findes hovedsageligt to former for portvin - Tawny og Ruby. Forskellen på disse er farven og smagen. En Tawny har en brunlig farve, mens Ruby er rød. Tawny har en smag af nødder og karamel, mens Ruby har en smag af frugt. Du kan allerede her se lidt på, hvilken type portvin du skal vælge, alt efter hvordan den supplerer smagen i den ret, som du serverer.

Typisk serveres portvin i forbindelse med retter som vildt, oksekød eller retter der er sprøde eller søde. Portvin er især populært i forbindelse med osteanretninger eller osteborde, men sættes også tit sammen med desserter. 

Vælger du en portvin til en dessert, så er en Ruby god sammen med chokoladedesserter og bør på grund af dens søde smag, mens en Tawny egner sig bedst til desserter med tørrede frugter, nødder og de lidt mere traditionelle desserttyper.

Du kan få en flaske portvin til under 40 kr. og helt op til priser omkring 1.700 kr.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for støtten her til indlæget. Find utallige smarte elektronik produkter på deres store webshop, heriblandt en digital Frameo fotoramme til alle dine yndlingsfotos. 

Image: Jumpstory
Relaterede indlæg