De 10 Mest Sælgende øl I Verden - Se Dem Her

Hos Korkproppen er vi vilde med øl. Har du tænkt over, hvilke øl-brands, som der egentlig bliver solgt flest af på verdensplan? Så kan du se de ti mest sælgende her. Selvom vi elsker Carlsberg, må vi desværre skuffe og sige, at den ikke fremgår direkte på top 10 listen.

Selvom vores elskede Carlsberg er en populær øl ude i verden, fandt den alligevel ikke vej til vores top 10 liste over de største øl-brands i verden. Det giver måske mere mening, når man ser listen, hvor øl fra blandt andet Kina, USA og Mexico fremgår på. De har et lidt større marked, men Carlsberg sniger sig alligevel ind på en 5. Plads som medproducent af SKOL.

De 10 mest poulære øl-brands i 2018

#1 SNOW

SNOW er en lager ØL fra Shenyang i Kina, som har igen har vundet prisen, som den mest sælgende øl i verden. Man må også sige, at den har et stort marked, men ikke desto mindre, er det imponerende salgstal fra øllen, der startede med at blive brygget tilbage i 1993.

#2 BUDWEISER

Der er jo to former for Budweiser. Mange mener, at den originale kommer fra Tjekkiet. Det er dog den Amerikanske øl-producent, som tager andenpladsen på denne top 10-liste. Der er delte meninger om, hvorvidt det er en god øl eller ej, men salgstallene taler vist for sig selv, ellers må det betyde, at markedsføring betaler sig.

#3 TSINGTAO

Ligesom SNOW havde vi heller aldrig hørt om denne øl. Det skyldes måske, at vi ikke har været i Kina så ofte. TSINGTAO er det andet største bryggeri i Kina og har ca. 15% af markedet i selve Kina.

#4 BUD LIGHT

Det er virkelig blevet populært at drikke special-øl i USA. Mange kritiserer Budweiser, som jeg egentlig synes er en udmærket øl. Jeg er dog ikke vild med fjerdepladsen, som er en Bud Light. Ligesom Budweiser, så taler salgstallene for sig selv.

Det skal lige siges, at USA også er en af de lande, hvor folk også bliver beruset oftest. Se vores artikel: - Top 25 lande: Hvor ofte bliver folk fulde

#5 SKOL

SKOL er oprindelig fra Skotland, og er en øl som jeg mærkelig nok aldrig har hørt om. Den bliver også produceret af Carlsberg, men det store salg bliver primært genereret i Brasilien og andre sydamerikanske lande .

#6 HEINEKEN

En øl fra Holland, som der også er mange delte meninger om. Den kan virke lidt tynd, men hvem kan sige sig fri fra, ikke at have nydt en Heineken en varm sommerdag. Tror ikke denne øl behøver nærmere forklaring.

#7 HARBIN

Igen en Kina-øl. Når vi nu ikke kendte de første to, gider vi næsten ikke at lægge nogle kræfter i at nævne denne, udover at det er vildt, at de har ikke 3, men hele 4 øl på top 10 over mest solgte øl i verden.

#8 YANJING

Ja, det var denne øl, som refererers til i punkt nummer 7. Endnu en øl fra Kina, Beijing.

#9 CORONA

Øl fra Mexico, hvor jeg også har haft fornøjelsen af at være. Nogle øl smager bare bedre, når man drikker dem i deres hjemland. Corona er især god til de varme dage, og der kan med fordel lige smides en lime ned i halsen på den.

#10 COORS LIGHT

En øl jeg heller ikke kendte, selvom jeg har været meget i USA. Denne er brygget i Colorado og har rødder helt tilbage fra 1978. Den kunne jeg godt tænke mig at smage.

Kilde: vinepair.com

Image: Canva
Relaterede indlæg