14 Steps: Sådan Brygger Du Din Egen øl

I de seneste år er det både blevet utrolig populært at tage til øl-festivaler, men også at brygge sin egen øl. Mange små ølbryggerier er blomstret op i landet, selvom det ikke rigtig kan betale sig på prisen, når man skal konkurrere med de store øl-bryggerier.

Folk har dog haft en stigende interesse for at drikke special bryg. Derfor har vi lavet en kort guide til, hvordan du selv kan brygge øl hjemme i køkkenet. Der er flere metoder at brygge sin egen øl på, men den mest anerkendte er allgrain.

Hvad er allgrain? Allgrain er en ølbrygningsmetode, hvor du selv skal mæske malten. Der er nemlig flere metoder til, hvordan man kan brygge øl, og når det er en allgrain-opskrift du følger betyder det, at det er mere krævende og man har brug for mere udstyr. Det er dog sådan du får det bedste og mest imponerende resultat.

Mange tror det er utrolig svært at brygge sin egen øl. Der er dog også mange kemiske processer man skal være opmærksom på, men de fleste kan faktisk brygge øl hjemme i køkkenet, hvis de følger en opskrift.

Man kan brygge sin egen øl uden store investeringer. Det kræver dog en hel del tid og tålmodighed. Hvis man vil brygge hurtigt, kan man brygge efter ekstrakt-metoden. Det er en lettere proces, mindre investering af udstyr, samt nogle af de kemiske processer bliver forenklet.

Hovedingredienser i øl

Man kan lave øl på mange forskellige måder, samt variere sine opskrifter. De fire hovedingredienser er:

 • Vand
 • Gær
 • Korn
 • Humle

14 steps: Sådan brygger du din egen øl (Ekstrakt-brygning)

 1. Rengøring og desinficering
 2. Opvarmning af vand
 3. Tilsæt kort
 4. Tilføj urt-ekstrakt
 5. Få kedlen til at koge i henhold til opskriften
 6. Tilføj humle og whirlfloc-tablet
 7. Nedkøl urten
 8. Tap urten fra kedlen til gæringsbeholder
 9. Mål IG - Initial gravity
 10. Tilføj gær
 11. Forsegl ølbeholderen
 12. Tag en FG - Final Gravity
 13. Karboner øllet
 14. Tap øllet på flaske

Du kan finde uddybende svar, og udstyr, hvis du følger linket til kilden.

Kilde: https://52brews.com/how-to-mak... 

Det var en meget hurtig gennemgang af, hvordan man kan brygge sin egen øl ved ekstrakt-metoden. Vi har dog også prøvet at lave allgrain, som er den vi vil anbefale, og vi vil skrive en mere uddybende artikel om dette på et senere tidspunkt.

Du skal i hvert fald ikke frygte at gå i gang med at brygge din egen øl. Det kan være noget så imponerede at have sin egen øl med til festen, og så er det bare at begynde at eksperimentere med forskellige metoder og opskrifter.

Image: Canva
Relaterede indlæg