Top 15 Vinlande I Verden: Hvad Er En Feinschmecker?

En god måde at sætte gang i festen er at starte med en øl- eller vinsmagning. Her er det oplagt at tale om selve “smagningen” og udveksle viden om det man drikker.

Smag er en meget subjektiv ting, men man kan for eksempel lave en blindsmagning, og derefter give karakter til enten vinen eller øllene for at teste, hvilke der scorer højst. Derefter kan man præsenterer rækkefølgen på de bedste drinks, og eventuelt servere resten af de bedste.

Noget andet man kan er at gætte lande eller druer, når man er til vinsmagning. Det er meget svært, og det er oftest kun, hvis man er feinschmecker, at man kan gætte korrekt i mange tilfælde.

Hvad er en feinschmecker? En feinschmecker er en person med en forfinet og kræsen smag inden for et bestemt område, her er det ofte mad og drikke, der er tale om. En kompliment ville være at blive referert til som en “kender”. Det er en feinschmecker, som deler ud af sin viden med andre.

Det er dog ikke så let at blive en feinschmecker og en kender. Et god sted at starte er dog at researche lidt omkring området, inden man deltager i et arrangement.

Top 10 af de øverste lande på den følgende liste står for cirka 80% af alt det vin, som bliver produceret i verden. Frank, Italien, Spanien og U.S.A står for over halvdelen, og vi har derfor lavet en liste til dig, som vil kende rækkefølgen på de mest gængse vinlande.

På denne måde har du større chance for at ramme rigtig, hvis du skal gætte lande, og det er altid godt at dele lidt ud af sin viden.

Top 15 vinlande i verden (Produktion) 

 1. Frankrig
 2. Italien
 3. Spanien
 4. U.S.A
 5. Argentina
 6. Australien
 7. Sydafrika
 8. Kina
 9. Chile
 10. Tyskland
 11. Rusland
 12. Portugal
 13. Romanien
 14. Grækenland
 15. New Zealand

Kilde: https://winefolly.com/update/t... 

Danmark har kun siden år 2000 været godkendt som et erhvervsmæssigt vinproducerende land af EU. Det er dog blevet mere og mere populært at lave vin i Danmark, og mange mener, at overgang fra 2018 bliver den bedste nogensinde.

Image: Canva
Relaterede indlæg