7 Måder At Forebygge På, For At Undgå Tømmermænd

Tømmermænd indtræffer i kroppen dagen derpå, efter man har drukket for meget alkohol. I dansk kultur er det en stor del af festen, at man drikker alkohol, og derfor har vi prøvet at finde nogle gode råd til, hvordan man forebygger tømmermænd.

Hvordan forebygger man tømmermænd? Der er ingen mirakelkur mod tømmermænd, men der er nogle ting du kan gøre, hvis du vil forebygge nogle af alle de ubehagelige symptomer som opstår, når man har indtaget for meget alkohol. Drik med måde, drik vand og husk at spise.

Det var et meget kort svar på, hvordan du kan forebygge tømmermænd. Som sagt er der ingen mirakelkur, og vi har prøvet alt fra hovedpine-piller, kaktus-piller og tabletter for at få saltbalancen på plads.

For meget alkohol kan forårsage dehydrering, søvnforstyrrelser, dårlig mave er meget andet. Vi har fundet 7 råd til, hvordan man kan forebygge at få for slemme tømmermænd, når man skal ud at feste med alkoholiske drikke.

#1 Drik rigelig med vand

Alkohol er vanddrivende. Husk derfor at drikke rigeligt med vand for at forebygge symptomer som: Tørst, mathed, tørre slimhinder, svimmelhed og hovedpine.

#2 Få rigelig med søvn

Du falder ofte hurtigt i søvn, hvis du har fået for meget alkohol. Kvaliteten af den søvn du får, forringes dog ofte af alholen, og derfor er det en god idé at sætte meget tid af til søvn.

#3 Undgå fastfood - Spis en sund morgenmad/brunch

Det er en god idé at spise sundt, når man har tømmermænd. Spis derfor en morgenmad eller brunch, som stabiliserer dit blodsukker. Fastfood har er ikke altid det mest nærringsrige, plus det giver også en dårligere samvittighed.

#4 Tag en reparationsbajer/drink

Denne teori er der mange meninger om. I bund og grund er det jo nok dumt at tilføje mere af den væske, som har forårsaget forgiftningen. Mange mener dog, at det hjælper på tømmermændene at tage en såkaldt reparationsbajer dagen efter.

#5 Brug naturmedicin og andre supplementer

Mange kan godt lide at få æg og bacon, når de har været ude at drikke. Det skyldes blandt andet, at man gerne vil have sit proteinniveau i kroppen genopfyldt. Derudover er der mange der foreslår bananer, ingefær etc.

Generelt anti inflammatorisk kost foreslås mange steder.

#6 Drik moderat, og undgå at blande stærkt alkohol

Drik i et moderat tempo. Ofte får man slemme tømmermænd, hvis man har drukket for stærkt alkohol for hurtigt. Det kan være shots og stærkt sprut, som er noget sværere at styre i forhold alkohol med lavere procenter.

#7 Drik klart alkohol eller undgå helt at drikke

Noget forskning siger, at man får mindre tømmermænd af klart alkohol. Det kan være alkohol som vodka, tequila, klar rum eller gin. Der er dog også mange delte meninger om dette, og man kan i hvert fald helt sikkert få tømmermænd af dette også.

Den bedste metode at undgå tømmermænd på er derfor, at man undgår alkohol helt.

Vi har fundet en god kilde, som giver 7 måder at forebygge dine tømmermænd på:

https://www.healthline.com/nut... 

Image: Canva
Relaterede indlæg