Top 10 Gode Rosévine Til Sommeren 2019

Sommeren er endelig over os, og i dag er det en af de dage, hvor det bliver rigtig varmt. Så er det godt at have nogle alternativer til rødvinen. Se her, hvilke rosévine, som du med fordel kan drikke sommeren 2019.

Hvor mange genstande er der i en flaske vin? Vin har normalt en alkoholprocent 12-14%. En normal størrelse flaske er 75 cl. Og det kan cirka blive til seks glad, når man skænker en flaske. Det svarer til, at der er seks genstande i en vinflaske med 12% alkohol, og syv genstande, hvis den har 14% alkohol.

Rosévin

Rosévin er har oplevet en kæmpe stigning i popularitet de senere år, og i sommeren 2018 var det som om, at alle begyndte at drikke dejlig kold rosé på grund af den ekstrem varme sommer. Selvom rosévin glider lige ned, skal man dog passe på både med alkoholen og kalorierne.

Rosévin kan nemlig snyde. Den ser lettere og mildere ud end rødvin, men rosévin indeholder generelt flere kalorier end både rødvin og hvidvin. Husk dette, hvis du vil passe på sommerkroppen, som du har trænet for hele foråret.

Her hos korkproppen sætter vi dog gerne sommer kroppen lidt over styr for at nyde et godt glas rosé. Vi har derfor fundet 10 gode forslag til, hvilken rosé man skal vælge, men er alle typer egentlig ens?

Hvilke typer af rosévin er der?

Et gammelt bartender trick er at blande rødvin med hvidvin, og vupti, så er der rosé. Det er altså ikke en rigtig rosé, og det er nærmest en hån at sige, fordi rosévin kræver også en masse kræsen, og der er groft sagt, tre overordnede typer, når det kommer til rosé.

Mousserende rosévin

Mousserende rosévin er tilføjet kulsyre, hvilket giver den brus og bobler. Det kan være et godt alternativ til velkomstdrinks, hvor man også med fordel kan finde en champagne frem i stedet, som er den mest kendte mousserende vin. Prøv noget nyt i år med en mousserende rosévin.

Halvtør eller tør rosévin?

Nogle deler også deres rosévin op i, om den er tør eller halvtør. Hvis rosévin kun er halvtør er den generelt sødere og har en lavere alkoholprocent. Den mest almindelige rosévin er dog tør. Derfor er der flest af disse på vores liste over nogle af de bedste rosévine.

10 gode forslag til rosévin

Hvilken rosé skal jeg vælge? Det er meget individuelt, hvilken rosévin du skal vælge. Hvis du er til en sød rosévin kan du vælge en med lav alkoholprocent, som kun er halvtør. Ellers er det mest populære tørre. Vi har samlet 10 populære rosévine, som generelt er ligger højt på lister over de bedste rosévine.

#1 CH TEAU D’ESCLANS WHISPERING ANGEL CÔTES DE PROVENCE ROSÉ

#2 WÖLFFER ESTATE ROSÉ

#3 DOMAINE TEMPIER BANDOL ROSÉ

#4 DIVING INTO HAMPTON WATER VIN DE FRANCE ROSÉ

#5 DOMAINES OTT CH TEAU ROMASSAN BANDOL ROSÉ

#6 MATEUS ROSÉ

#7 ERATH PINOT NOIR ROSÉ

#8 DOMAINE DE JACOURETTE CÔTES DE PROVENCE ‘L’ANGE ET LUCE’ ROSÉ

#9 PLANETA ROSÉ 2018

#10 FLEURS DE PRAIRIE CÔTES DE PROVENCE ROSÉ

- Se vores 10 forslag til here gode hvidvine ved at klikke her: 10 gode hvidvine

Tak til avXperten

Sidst men ikke mindst, skal der lyde et stort tak til avXperten, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. AvXperten er en af Danmarks største udbydere af elektroniske komponenter. På deres webshop kan du blandt andet finde et vægbeslag, hvis du skal have din fladskærm op at hænge, når du skal nyde et godt glas rosé, eventuelt til Tour De France.

Se deres udvalg på følgende link: https://www.avxperten.dk/tv-ophaeng/ 

Læs: avXperten- har ydet økonomisk støtte til ovenstående indhold. Hos avXperten finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: loftventilator. Tusind tak for støtten, siger vi.

Image: Canva
Relaterede indlæg