Top 10 Gode Hvidvine Til Sommeren 2019 - Se Dem Her

Hos Korkproppen sidder vi ikke kun, og drikker rødvin hele året. Når sommeren er over os, kan vi godt lide at have et par gode flasker hvidvin på køl. Vi har fundet 10 gode forslag til, hvilke hvidvine du kan smide på køl i sommeren 2019.

Hvor mange glas er der i en flaske vin? En normal størrelse på en vinflase er 75 cl. Her kan man normalt hælde seks glas vin op, men et hvidvins glas er ofte lidt mindre end dem man drikke rødvin af, og der er derfor plads til cirka otte glas hvidvin i en flaske. Du kan derfor ofte skænke lidt flere glas af hvidvin.

Procenterne i hvidvin er ligger dog ligesom rødvin og rosévin også mellem 12-14%. Du kan se, hvor mange genstande der er i en flaske samt gode forslag til gode rosévine, hvis du trykker på dette link: 10 gode rosévine.

Hvidvin

Der er mere en 14.000 forskellige druesorter i verden. Hvidvin, som egentlig har en gullig farve, bliver oftest fremstillet på grønne druer, men kan også laves med røde/blå druer, hvis man fjerner skallen inden gæringen er startet.

Her hos korkproppen elsker vi hvidvin. Især om sommeren. Det anbefales, at du serverer din hvidvin i en temperatur mellem 6-9°.

10 gode forslag til hvidvin

Hvilken vin-lande er de bedste? Der er 10 lande i verden, som står for 80% af alt den vin, som bliver produceret. Man kan dog brygge hvidvin i alle de lande, hvor der vokser druer, men de største lande, er dem, som har mest erfaring og har det største udvalg. De bedste vinlande ligger i sydeuropa.

Vil du se, hvilke lande, som producerer mest vin i verden? Så følg dette link til vores artikel: Top 15 vin-lande i verden, målt på produktion.

Her får du 10 forslag til hvidvine, som vi har samlet, som kan smides på køl og serveres i sommeren 2019. God fornøjelse.

#1 Cavit Pinot Grigio

#2 Protea Chenin Blanc

#3 Outlot 2015 Chardonnay

#4 Cloudy Bay 2018 Sauvignon Blanc

#5 Proud Pour 2016 Sauvignon Blanc

#6 Grüner Veltliner Handwerk Reinhard Waldschutz

#7 La Crema Pinot Gris

#8 Domaine du Vaux St Georges Touraine Sauvignon 2018

#9 Alea Off Dry Riesling, 2017

#10 Delamere Chardonnay Tasmania, 2012

Image: Canva
Relaterede indlæg